Egy gardróbrendezés tapasztalatai

Igazából akár az is lehetne a bejegyzés címe, hogy a gardróbrendezések tapasztalatai, mert hogy nagyon is hasonlók, bármennyire eltérő színtípusú, testalkatú, korú, vagy élethelyzetű hölgyről vagy úrról beszélek. Ezeket gyűjtöttem most össze egy csokorba, és őszintén kíváncsi vagyok, ki az aki magára ismer majd a leírásból.

Mint azt bizonyára tudjátok, én gardróbrendezést és közös vásárlást is kizárólag (legalább ) egy színtípus tanácsadáson történő részvételt követően vállalok, pontosan azért mert ugye ez mindennek az alfája és az omegája. Hogyan is lehetne szelektálni, ha nem tudom milyen színek a megfelelőek?

 

Nézzük, milyen gardróbrendezési tippekkel, tapasztalatokkal gazdagodtam:

  1. Talán a legkézenfekvőbb: mindenkinek (túl) sok ruhája van, úgy értem, szükségtelenül sok, a pakolás alatt rendre kiderül, hogy a meglévő „készlet”kb. felét gyakran nem is viselik.
  2. A ruhatár elég markáns százaléka szinte még mindig a fekete. Aki követi a munkásságomat, tudhatja, hogy nem vagyok kifejezetten fekete-párti. Persze, mondhatjuk joggal, hogy a tél típusoknak remek, és ugye hazánkban messze ők vannak a legtöbben, akkor mi a gondom vele? Nos, én még azoknak sem ajánlom kifejezetten a feketét, akiknek jól áll, ugyanis lássuk be, a fekete nem egy pozitív „szín”. Még azokon sem, akiken nem mutat rosszul. Létezik helyette bőven alternatíva, persze színtípustól függően, és attól függetlenül is, mégpedig a tengerészkék. Nem beszélve arról, hogy a fekete nem túl fantáziadús megoldás, annyi minden más van helyette. Merjünk ezekkel élni! A feketét pedig lehetőség szerint minimalizáljuk!
  3. A harmadik dolog, ami a legáltalánosabb: mind a nők, mind a férfiak túl nagy méretet vásárolnak és viselnek. Hosszú és bő a blézer vagy a zakó, az ujjvégekig leér az ujjahossza. Túl széles vállban, hogy a mellbőségről már ne is szóljak. Nagy felismerések szoktak születni, amikor megmutatom, hogyan is kellene állnia, vagyis milyen szűkítésekkel lenne megmenthető az adott darab. Itt írom, aki nem konfekcióméret, – és ezzel sajnos vagyunk többen- , annak nem marad más megoldás, mint az alakítás, vagy a méretre készíttetés.
  4. Az előző ponttal némileg összefügg, de mégsem ugyanaz: vagyis, a hölgyek hajlamosak megvásárolni olyan ruhát, blézert vagy blúzt, aminek nem jó helyen van a derékvonala. Jellemzően persze lejjebb esik, mint ahová kellene (vagyis nem a test legkeskenyebb pontjára), ebből adódóan lesz a megjelenésünk slampos, illetve nem megfelelően hangsúlyozó.
  5. Mivel a komfortzóna kényelmes, sokan nem szívesen hagyják el, azaz maradnak a nagyon hasonló formájú és fazonú darabok, amelyek biztosan beváltak. Félreértés ne essék, alapjaiban az egy klassz dolog, ha az ember tudja mit keres, ugyanakkor ez a hozzáállás képes unalmassá tenni a ruhatárunkat, az eredmény pedig: mindig ugyanúgy nézel ki.
  6. Hogy a kiegészítőkről is szóljak: természetesen a cipők között is sok fekete bújik meg. Egy -egy darab rendben van, hiszen arra egy jól öltözött nőnek mindenképpen szüksége van. Viszont annak érdekében, hogy minél jobban ki tudjuk használni a ruhatárunkat, érdemes a cipőinket (csizmáinkat) semlegesebb színekben beszerezni. A fekete még mindig túl sok, igen, cipőben is. Merjünk ebben is változatosabbak lenni, kellemes meglepetésben lehet részünk!
  7. A következő, ami nagyon gyakori ” hiba”: a klasszikus fazonú, jó minőségű és (színtípusunktól függően) semleges színű alapdarabok hiánya. Gondoljunk csak bele, ha ezek megvannak, nem érhet minket soha kellemetlen helyzet, mert akár SOS is fel tudunk öltözni az alkalomnak megfelelően, ahelyett, hogy célba vennénk az első utunkba kerülő plázát, mert egy másnapi rendezvényre kaptunk meghívót. Ismerős a helyzet, ugye?
  8. A hetes pontban leírtakból tulajdonképpen következik is: a gardróbunkban nem működnek a párosítások, nem tudjuk melyik alsót melyik felsővel vegyük fel. Praktikum nincs, nem felépített a ruhatár, nem átgondolt, nincs mögötte koncepció, hisz impulzívan vásárolgatunk….ennél fogva az egész inkább csak egy ruhahalmaz. Azon elgondolkodtatok már, hogy vált a „nincs egy rongyom sem amit felvehetnék” mondat klasszikussá?
  9. Tanácsadásaim során pontosan a fentieket tesszük tisztába, hogy tudj átgondoltan, tudatosan, jól kombinálható és praktikus darabokat vásárolni, ahol működik a „mindig csak egyet teszek hozzá” elve, mert minden passzol mindennel. Ezt hívjuk kapszulagardróbnak. Szerintem sokan vágyunk rá…

 

***

A képek forrása: Google

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube