Színvitaminok-2. rész- a Fekete

Fekete..a jó öreg fekete..legyünk őszinték sokan szeretjük és viseljünk is, az archoz közel, vagy máshol, alul, vagy felül, mindegy, jöhet, mert fekete..mindenhez jól megy, amolyan jolly joker, meg ugye slankít is..ez mindig működik, ha nincs más ötlet..nem lehet vele hibázni, vagy mégis..???

Nos, van, akinél tényleg működik, de van akinél pedig nagyon nem. Akinek igazán jól áll, az a tél (valamennyi altípusa), illetve a másik élénk típusnak, a tavasz-télnek. Az összes többinek nem nagyon javasolnám: a világos típusokon (tavasz és nyár) egyszerűen lehúzó, túl sok, túlságosan öregít, karikás szemeket csinál és könnyen gyászhuszárrá változtatja őket; az ősz típuson pedig kemény és rideg benyomást kelt. Annak, akinek nincs benne a színtípusa szerinti színpalettába, és mégis ragaszkodna a feketéhez, annyit tudok tanácsolni, hogy sminkeljen jóval erősebben a megszokottnál, hogy ellensúlyozza a színt.

bd6d69c328975fd33855810b61884785

Igazából a fekete tulajdonképpen nem is szín, hiszen a színek hiányát jelzi, mivel teljesen elnyeli valamennyi fényt.

A fekete lélektani ereje: formális, kifinomult, erős. Ugyanakkor negatív tulajdonságai: zárkózott, komor, negatív és élettelen. Tehát ilyen módon is kommunikálunk a színválasztással, legfeljebb nem tudatosítjuk magunkban, hogy miért is esik gyakran választásunk a feketére.

Milyen hatást vált ki a fekete?

  • A tisztelet jele- jó példa erre az, hogy más kultúrákban ilyen színű ruhát viselnek a nők, hiszen társadalmi megítélésünk az európai kultúrkörhöz képest jelentősen eltér.
  • Távolságtartásra késztet, hiszen nem szívesen közeledünk valakihez, aki állandóan feketét visel- nos, így viseljétek lányok…
  • Tökéletesen alkalmas viszont olyan helyzetekben, amikor szívesen maradunk a háttérben.

Mikor ne viseljünk feketét?

  • Ha gyerekekkel vagyunk- ők ugyanis sokkal érzékenyebben reagálnak a színek által közvetített érzelmekre.
  • Ha a társaság középpontja szeretnénk lenni- mint említettem, a fekete ugyanis hárítja a közeledőket.

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube