Színvitaminok- a Piros

Az gondolom mindenki előtt világos, hogy az egyes színek nemcsak esztétikai, hanem lélektani hatással is bírnak, és ezáltal hatnak ránk. Reggel, amikor kinyitod a szekrényedet azon morfondírozva mit is vegyél fel, tulajdonképpen nem Te választod amit aznap viselni szeretnél, hanem a ruha, illetve a szín választ téged. Attől függően, hogy milyen hangulatban vagy, milyen az idő, milyen teendőid lesznek aznap, stb…stb….sok tényezőt számba veszünk, mielőtt kiválasztjuk aznap milyen színeket szeretnénk viselni.

piros

A piros szín lélektani ereje: magabiztos, határozott, izgalmas, túlfűtött, ugyanakkor uralkodó, agresszív és fenyegető. Ide tartozik valamennyi színtípus pirosa- a tűzpiros (tél), a korall (tavasz), a meggypiros (nyár), és a barnáspiros (ősz).

Mikor viseljünk pirosat?

  • Ha figyelemfelkeltésre törekszünk- például előadást, prezentációt tartunk, jobban le tudjuk kötni a hallgatóság figyelmét. Ha nem szívesen viselünk nagy felületen pirosat, -mert mondjuk meg nem szoktunk hozza-elég, ha egy kendő, sál, vagy öv formájában tesszük. Férfiak esetében remek választás lehet egy szép piros nyakkendő vagy egy díszzsebkendő.
  • Ha fáradtak vagyunk és tudjuk, még dolgunk van, hisz a piros növeli az energiaszintünket.
  • Ha csábítani szeretnénk – ez ugye örök klasszikus, a piros szín csábító erejéről már mindenki hallott.

Mikor ne viseljünk pirosat?

  • Kimerültség vagy fokozott stresszhelyzetben, hiszen a piros csak még tovább fokozhatja ezt a hatást.
  • Ha nem akarunk a reflektorfénybe kerülni aznap, mert nem készültünk fel rá, vagy nem vagyunk abban a hangulatban. A piros ugyanis az ellenkezőjét közvetíti.
  • Ha kompromisszumot akarunk kötni valamilyen fontos ügyben, vagy ha ötleteket, javaslatokat várunk például kollégáktól- a piros ugyanis elbátortalaníthatja, elijesztheti őket.

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

TikTok