Kövesd a blogot!

5+1 érv a testszínű harisnya ellen

Biztos, hogy barátod a harisnyád? Az üvegszálas testszínű harisnyák nagyjából a kilencvenes években számítottak népszerűnek, azóta szerencsére leáldozóban van a szerepük, de sajnos még sok helyen látom. Összeszedtem az okokat, hogy miért is érdemes hanyagolnod őket:

 

 1. Mert a testszínű sem testszínű…konkrétan lehetetlen olyan árnyalatot előállítani, ami valóban megegyezne az emberi bőr természetes árnyalatával. Egy kicsit sötétebb (ez a legviccesebb, amikor az ember lánya ezzel próbálja meg megkopott barnaságát visszacsalni), egy kicsit világosabb, egy kicsit cognacszínű, egy kicsit sárgás, vagy éppen kifakult(!)….vagyis, esélytelen a küldetés, ne is próbálkozz!
 2. Jó, ha tudod, hogy a csillogó, üvegszálás darabok optikailag minimum 5-6 kilót dobnak rád…
 3. Látott már valaki valaha divatbemutatón modelleket testszínű harisnyában?
 4. A legdurvább kombo a testszínű harisnya-szandál összeállítás…azt hiszem, ez nem igényel különösebb magyarázatot.
 5. Ódivatú.
 6. És ha ez eddig felsoroltak nem tántorítottak volna el kellőképpen + egy érv: a jó ízlésű férfiak is utálják….

Tisztában vagyok vele, hogy több munkahelyen a dress code követeli meg a harisnya viselését, de mondjatok nekem olyan szabályt, amit nem döntöttek meg egyszer… Hajrá lányok, és le a testszínű harisnyával!

Az a javaslatom, hogy amíg az idő engedi, igenis járjunk meztelen lábbal, amint hűvösebbre fordul, és szükség lesz a harisnyára, válasszuk feketét, de legalábbis sötét színűt. Az őszi/téli időszakban pedig a vastag harisnyák viselésének csakis a fantáziánk szabhat határt. 😉

Címkék

Írjon hozzászólást vagy válaszoljon kommentre

 1. Judit szerint:

  Milyen harisnyát viseljünk, ha pasztell árnyalatot, vagy egyéb világos árnyalatot veszünk fel?

  • angelaragany szerint:

   Kedves Judit!
   Ha könnyedebb textúrájú anyagból készült szoknyáról van szó, amit ugye egyébként is jó időben viselünk, akkor ne viseljünk harisnyát. Ha pedig vastag, őszi-téli szoknyáról, vagy ruháról van szó (amit jóval ritkábban készítenek világos színekben) akkor az anyag vastagsága és a viselet jellege megengedi, hogy sötét, vastag harisnyával ( és mondjuk csizmával) viseljük. Nekem van például egy téli rövidnadrágom, fehér-fekete csíkos és mindig 100denes fekete harisnyával van rajtam. 🙂