Kövesd a blogot!

Milyen méretű táska illik hozzám?

Mert a méret (is) a lényeg…

A tudatos ruhatár kialakításában fontos szerepe van a kiegészítőknek, bőráruknak, táskáknak is. Nemcsak a táska színe, stílusa, hanem mérete, és viselhetősége is legalább ugyanolyan fontos szempont. Ki ne járt volna már úgy, hogy megvett egy táskát, de valamiért végül sosem nyúl érte…

A táska méretét is mindig a testalkatunkhoz, csontozatunkhoz, és magasságunkhoz érdemes választani. Miért? Mert a táska is ott erősít, ahol viselik. Már csak ezért is érdemes tisztában lenni objektíven (ez az, amire kevés nő képes) a testalkati adottságainkkal.

Kiválasztottam egy népszerű fazont, a crossbodyt, vagyis a mellkason átvethető táskát, és fotókkal illusztrálom, miért fontos a fentiekre odafigyelni. Talán ez a táskaforma, amit sokan választanak praktikuma miatt, de sajnos nem vesznek figyelembe néhány alapvetést.

Ez pedig első körben a méret ennél a fazonnál. Mivel átvetett állapotban épp a csípőívre esik a táska, -ha túl nagy számunkra, -különösen erősíti a comb környékét, és még a lábakat is rövidíti. Nem beszélve arról, hogy ha nem állítjuk be a pántot a számunkra megfelelő hosszúságúra, akkor rettenetesen kényelmetlen is a combunkat állandóan ” csapkodó” táska. A képen szereplő méret nekem már a maximum, amit így tudok viselni, de akkor is csak úgy, ha a lehető legrövidebbre veszem a táska pántját. ( Mint tudjátok, én 160cm és petite méret vagyok).

Lássuk be, a crossbody igazán egy pici táskában kényelmes, hosszú távon mindenképpen:

Ez a méret ( kb. 18x18cm) való nekem, de ez megint csak akkor lesz igazán jó, ha a pántot is a helyére igazítom, így nem rövidíti szükségtelenül az amúgy sem túl hosszú lábaimat.

Összehasonlításként a fenti montázson jól látszik a különbség a számomra legjobb, és legrosszabb választás között.

A lényeg, nem mindegy milyen fazonú, méretű és pánthosszúságú táskát viselünk, mert az egyéni adottságok nagymértékben befolyásolják azt.

A csodás táskákat AlmaAbonyi tervezte, és készítette.

***

 

 

 

 

Címkék

Írjon hozzászólást vagy válaszoljon kommentre