Nyár-tavasz, vagy tavasz-nyár típus?

Bármily hihetetlen is, de vannak azok a helyzetek, amikor a színtanácsadó kérdése a vendég megérkezése, és első szemügyre vétel után nem is feltétlenül az, hogy egy fő típuson belül vajon melyik altípus lehet az illető. Mert ugye azzal nagy titkot nem árulok el, hogy hozzáértő szemek már a személyes találkozás pillanatában ilyen szempontok szerint latolgatnak esélyeket.

Egy korábbi bejegyzésem  apropóját az adta, hogy a legmélyebb – értsd tehát nagyon sötét haj, már-már fekete szempár, sokszor sárgás tónusú, vagy kreolos bőr- természetes adottságú hölgyek nálunk nagy többségben a tél-őszök táborát erősítik. Ezúttal a legvilágosabb (természetes) színek „birtokosait” veszem górcső alá. Merthogy- referálva a bevezető mondatomra- ezekben az esetekben leginkább az a kérdés, hogy a két legvilágosabb altípus közül melyik is lesz a befutó. Igen, jól látjátok, két különböző főtípus egy-egy altípusa közötti döntésről van szó. Hogyan is lehetséges ez? Mutatom.

A két világos típus a nyár és a tavasz, ez az egyetlen tulajdonság ami közös bennük. A nyár világos, hideg és lágy színekből áll, míg a tavasz palettája világos, meleg és élénk színeket tartalmaz. A két legvilágosabb altípusban pedig a világosság, mint közös tulajdonság a domináns. A nyár-tavaszi paletta a legvilágosabb hideg, és lágy színeket, míg a tavasz-nyár a legvilágosabb meleg, és élénk színeket hordozza. A különbség mégis számottevő: a nyarak a szürkés-kékes-lilás árnyalatokban, míg a tavaszok a sárgás-bézses-aranyló színvilágban a legtündöklőbbek. További fontos különbséget mutatnak a két típus sminkszínei: míg a nyarak finom rózsás-mályvákban és rózsaszínekben a legszebbek, addig a tavaszokon remekül mutat minden ami korallos, barackos fényű rúzs és pirosító.

Nézzük előbb a nyár-tavasz típus jellemzőit: hajszíne ezüstös, hamvas fényű szőke, és ugyanúgy a bőrtónus is a hűvös tónusokkal írható le, legtöbbször rózsaszínes –kékes- világos. Remek példa erre a típusra az ausztrál szépség, Naomi Watts.

tavasz-nyár ezzel szemben hajszínében aranyszőke, szalmaszőke, diószőke, vagy vörösesszőke, a bőrszín pedig mindig sárgás, barackos tónusú. A két altípus közül inkább ez utóbbira jellemzők inkább a szeplők-bár ez sem kizárólagos. Amanda Seyfried jól hozza mindazt, amiben tipikus egy tavasz-nyár. Azt azért egy laikus is látja, hogy a hasonló adottságú hölgyek (és urak) nem a leggyakoribbak hazánkban.

Nem ritka tehát, hogy e két altípust még szakavatott szemek is könnyen keverhetik, hisz sok a hasonlóság. Összevetve ugyanakkor a két színésznő adottságait, jól láthatóak a különbségek is,  a kendőteszt pedig úgyis mindent megmutat!

 ***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

TikTok