A nagy sminkteszt – avagy mit tesz egy jó smink

A színtípusunk meghatározza azt is, milyen színeket érdemes választanuk sminkeléskor. Erre természetesen tanácsadások alkalmával is kitérünk, a kendőteszt után rúzsokat, pirosítót mutatok neked. Összehasonlítjuk, milyen ami jó, és milyen ami kevésbé…

Nos innen jött az ötlet, hogy magamon demonstrálom mit tesz egy rossz, és egy jó smink. Mindkét smink technikailag ugyanúgy helyesen készült el, és szándékosan viselem ugyanazt a fehér blúzt, hogy jobban össze lehessen hasonlítani a végeredményt. Személyes tapasztalataim alapján a legrosszabb, amit tehetek magammal, az az, ha bronzos-arany-barna árnyalatokat használok. Élénk tél típusként egyértelműen mindennek a jeges-grafitos-ezüstös színe áll jól, attól lesz valóban üde a sminkem, hiába adott az egyébként meleg tónusú szemszínem. Tulajdonképpen a meleg szemszínem miatt nyúlnának a sminkesek is sokszor az őszi színekhez. Itt a magyarázat miért nem szabad pusztán a szemünk színéhez megválasztani a sminkünk alapszíneit, hiszen mindig a színtípusunk adja meg az elsődleges kereteket.

No de lássuk, mit vállaltam be! Hogyan is festenek rajtam a legelőnytelenebb színek: aranybarna a szememre, bronzosító az orcákra és egy sötétbordó-barnás rúzs. Körülbelül 10 évvel nézek ki idősebbnek, fáradtnak és furcsának, arról nem is beszélve, hogy a tükörbe nézve megijedtem saját magamtól. Élőben még sokkolóbb volt a látvány, és muszáj hozzátennem, hogy a hófehér blúz még javított is egy keveset az összképen!

Következzen a jó smink! Zita a szemem zöldjének kiemelésére ezüstös lila árnyalatot használt (egy barnás padlizsánnal ugyanúgy lehetne „zöldíteni” a szememet, azzal a különbséggel, hogy attól az arcom összességében nagyon fáradt lenne). Ennyit számít, hogy egy színnek melyik árnyalatához nyúlunk. Az arcomra ezúttal üde rózsás pirosító, és élénk rózsaszín rúzs került. Bár a mindennapokban én is nagyon ritkán használok színeket a szememre, egy ilyen kombináció nagyon látványos, és üde tud lenni egyszerre.

Összevágtam a kettőt, nézzük egymás mellett, azt hiszem a különbség önmagáért beszél!

 

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube