A nyár típusról

Ezúttal ismerkedjünk meg közelebbről a nyár típus sajátosságaival.

A nyár legfőbb jellemzői: hideg, tört és világos színek.

A nyár igazi pasztell típus, akinek a megjelenését a lágy, visszafogott, tört színek teszik arisztokratikussá. Csak hogy lássátok, mindez mennyire így van, a gyönyörű Kate Middleton is ebbe a típusba tartozik és hál’Istennek a legtöbbször ennek megfelelően öltöztetik is. Egyszer-egyszer látni feketében ( ez néha mindenkinél bocsánatos bűn, csak sminkeljünk hozzá erősebben, ha nem a mi színünk a fekete…), de meleg színeket gyakorlatilag sosem visel.

A nyár típus jellemzői:

Haj: hamvasszőke, hamvasbarna, hamvas-ezüstös, ami nagyon jól illik az arc és a szem finom összhangjához. A nyár típusúak hajának sosem lehet vöröses tónusa, hiszen az biztosan sápasztaná.

Szem: A szem színe nem üt el élesen a hajtól, az arctól; nincsenek éles kontrasztjai, ellentétben a tél típussal. Szürkéskék, szürkészöld, világosbarna szemszín a legjellemzőbb, a szemfehérje pedig sokszor fátyolos, sárgás színezetet kap.

Bőr: az arcszínt hűvös tónus jellemzi, vagyis világos porcelán, rózsás-kékes az arcbőr.

A nyár típus színpalettája a nagyon világos, hideg pasztellszínektől a közepesen mély árnyalatokig terjed. Gyakran tapasztalom, hogy egy bizonyos sötétségi fok már öregíti ezt a típust. Viszont ők azok, akik bátran viselhetnek tört, telítetlen színeket, hisz őket ezek a tónusok emelnek leginkább. Azok az árnyalatok, melyek a többi típust fáradttá, öreggé teszik, a nyár típus finom vonásait életre keltik, és sugárzóvá varázsolják.

Altípusai:

  1. Nyár-Tél: Igazi hűvös szépség, színei közel állnak a tél típushoz, ám annál picit visszafogottabbak, nem annyira élénkek. Ebbe az alcsoportba tartozik például Emily Blunt vagy a Dior-múzsa Marion Cotillard.

b88d5815b105881cbc1863f40e2a03bd

  1. Nyár-Ősz: Finom elegancia, a misztikus, tört színek teszik ezt a típust sugárzóvá. Szinte kizárólag az ilyen színekkel harmonizálnak saját színei. Ilyen típus például Jessica Biel.

jb

  1. Nyár-Tavasz: Ez az igazi pasztell nő altípusa, stílusára letisztultság jellemző. Gyakorlatilag az arc közelében csak a világos, selyemcukorka színek állnak neki jól, minden más vagy öregíti, vagy túlharsogja, ezáltal közönségessé teszi. Cate Blanchett vagy Gwyneth Paltrow is ebbe a csoportba tartozik, de említhetném mindannyiunk kedvenc Carrie Bradshaw-ját, azaz Sarah Jessica Parkert is.

gp

@colourmystyleblog

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

TikTok