Bővebben a tavasz típusról

Ígértem, hogy részletesebben is írok majd az egyes színtípusokról, kezdjük először a tavasz típus bemutatásával.

A tavasz típus jellemzői röviden : meleg, élénk és világos színek

A tavasz típusú nőkben van valami törékenység, amit bőrük különleges világos, barackos fénye kölcsönöz. Az egész megjelenésük könnyed, filigrán és üde, bájos. Könnyen kipirulnak, ha vannak szeplők, azok általában barnásak.

Hajuk aranyló alaptónusú szőke, lenszőke, szőkésvörös, vörös, világosbarna, de láttam már olyat is, amikor elment egészen a középbarnáig.

Szemük igen változatos lehet, figyelemfelkeltő, de szinte mindig melegségtől sugárzó pl.: türkizzöld, melegzöld, világosbarna, aranybarna, gesztenye.

Bőrük barackos, törékeny arany tónus jellemzi.

A tavasz típus akkor a leggyönyörűbb, amikor nagyon világos, meleg, élénk, telített színeket visel az arca közelében.

Minden színtípusnak vannak alcsoportjai, amit azt jelenti, hogy valamelyik másik három típushoz közelít  köztük lévő közös tulajdonság alapján. Tanácsadás során természetesen az altípusra is kitérünk, így pontosan tudni fogod milyen színeket, tónusokat tartalmaz a színpalettád, vagyis milyen színeket viselve lesz a megjelenésed igazán harmonikus.

  1. Tavasz-Ősz : Színei intenzíven melegségtől sugárzóak, aranylóak, nagyon elevenek. Ebbe a csoportba tartozik például Amy Adams.

aa

  1. Tavasz-Tél: Ez az az altípus, amelyet a legerőteljesebb meleg élénk tónusok emelnek ki igazán. Mivel mind a tavasz, mind a tél típust alapvetően a színek élénksége jellemzi, így bátran viselheti a nagyon telített színeket, gyakorlatilag csak arra kell odafigyelnie, hogy kerüljön mindent ami fakó, szürkés, koszos árnyalatú. Heather Graham, vagy Cameron Diaz tartoznak ebbe a csoportba.

hg

  1. Tavasz-Nyár: Színei a nyár típus nagyon világos pasztellszíneihez közelítenek, de mégis mások, hiszen meleg tónusúak. Ez az altípus akkor jár el helyesen, ha gyakorlatilag csak a legvilágosabb árnyalatokat  viseli, a sötét színek elnyomják és általuk öregebbnek is tűnnek. Ilyen altípus például Amanda Seyfried.

162634

@colourmystyleblog

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube