Ősz típus: ami nálunk a legritkább

Elérkeztünk az utolsó évszaktípus részletes bemutatásához is. Habár nagyon sokan vonzónak és kellemesnek tartják ezeket a tónusokat, érdemes tudni, hogy hazánkban az ősz típus a legritkább. Ők azok, akik azokban a színekben ragyognak, amelyek az összes többi típust öregítik, fakóvá és sápadttá teszik. Az ősz típus számára a legelőnyösebb árnyalatok valóban az őszi erdő színei: meleg, aranyló barnák, terrakották, gránátalma, mélyebb lazacok, borostyánok, mustárok, khaki, olívazöld, homokszín, a pávazöld törtebb és mélyebb tónusai. Melyek a legelőnytelenebbek ? Leginkább a fekete, a hófehér, az élénk erőteljes hideg árnyalatok, hiszek ezek a színek elnyomják, és szürkítik az ősz típusok csodaszép aranyló tónusait.

Nemrég újranéztem az Ízek, imák, szerelmek című filmet kicsit más szemmel is, és megfigyeltem, amikor valami negatív, vagy rossz dolog történik a főhősnővel, Julia Roberts-el, akkor leginkább szürkéket és feketét visel- ez pedig egy ősz típus számára a lehető legrosszabb választás: nyúzott és fáradt lesz tőle az arca. Viszont azokban a jelenetekben amikor megtalálja önmagát, kiegyensúlyozott, boldog és szerelmes, gyönyörű mély meleg zöldeket, khakit, aranybarnát visel…Azt gondolom, ez nem pusztán a véletlen műve.

Az ősz típus jellemzői tehát: meleg, tört és sötét színek

Hajuk: vörös, vörösesbarna, aranybarna sötétebb és világosabb árnyalatai egyaránt jellemzőek, melyben felfedezhető egy kis vörös-arany csillogás.

Szemük: a szem színe az arany-és gesztenyebarnától a zöldig sokféle lehet, és szinte mindig meleg tónusú.

Bőrük: sokszor világos alaptónusú és sápadt (leginkább az ősznyár), de gyakran bézses-olivás; a sötét őszöknél pedig kreolos, az arcszínt mindig meleg alaptónus jellemzi.

Altípusai:

  1. Ősz-Tavasz: Az egyik legkülönlegesebb típus, aki a leggyönyörűbb meleg és gazdag színekben. Ide tartozik például Lindsay Lohan, Susan Sarandon és Marcia Cross.

mc

2. Ősz-Nyár : Ez a legvisszafogottabb, a legtörtebb ősz típus, színei finomak, puhák, kicsit füstösek. És lám, létezik szőke ősz típus is: Kim Raver, de ebbe az alcsoportba tartozik még Calista Flockhart, Melissa Mccarthy és Drew Barrymore is.

a3410342d591eb892bd099d169f49abe

3. Ősz-Tél: Adottságai mélyek, melegek, arany tónusúak, a legsötétebb ősz típus, akinek értelemszerűen a sötét őszi színek a legideálisabbak. Leighton Meester, Eva Longoria vagy Eva Mendes remek példái ennek az altípusnak.

LM

@colourmystyleblog

***

 

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube