Kövesd a blogot!

Hogyan lehet a megjelenésed kifogástalan, stílusos és igényes – akár kevés pénzből is?

 1. Kezdjük a legfontosabbal: messziről óvakodj a nagy feliratú, hangsúlyos márkajelzésű holmiktól! Az ilyesmitől csak a görcsösen többnek látszani vágyás hatását éred el. Ha Te úgyis abban a tudatban viseled kedvenc pólódat/táskádat, hogy az eredeti, miért kell ezt azonnal mások arcába kiabálni? Remélem egyetértünk, a harsogó márkajelzés a legkevésbé sem stílusos, nemhogy elegáns…Ne akarj többnek tűnni, mint ami valójában vagy!
 2. Ha másra nem is futja, arra mindig figyelj, hogy a lábbelid és a táskád jó minőségű legyen! Egy egyszerű basic trikó-farmer összeállítást is igényessé varázsolhatsz egy szép cipővel és táskával, arról nem is beszélve, hogy egy lábbelit általában nem egy szezonra vásárolunk. Végül, de nem utolsó sorban, a lábad egész életedet át cipeli a tested súlyát, szeresd hát, és tiszteld meg legalább azzal, hogy jó minőségű, bőrből készült darabokban járhat.
 3. A monokróm ruházat mindig egyfajta eleganciát sugároz, arra azonban figyelj, hogy egy-egy szín nem minden árnyalatát (például hideg piros árnyalat egy meleg pirossal…) viselheted együtt- ezzel ugyanis inkább a gagyi hatást érnéd el.
 4. Az alapruhatárad darabjai legyenek minőségiek! (színtípustól függően fekete, sötétkék, illetve barna kosztüm, egy szép fehér blúz, tökéletes szabású farmer, csinos ballonkabát, és az a bizonyos sokat emlegetett LBD, azaz a little black dress). Ezek olyan alapdarabok, amelyek bármikor bevethetők épp ezért nem szabad rajtuk spórolni!
 5. A hajad és a sminked legyen MINDIG kifogástalan. Nem kell minden nap hajat mosni ahhoz, hogy igényesen nézz ki, ha nincs rá időd szebbnél-szebb formában is elkészítheted, a lényeg, hogy szánd rá az időt reggel! Ami pedig a sminket illeti, a mindennapokra én is csak az alapozó-spirál-pirosító hármast használom, 10 perc alatt kész! Hidd el, csak ennyi rengeteget számít első benyomásként…
 6. Triviálisnak tűnhet a dolog, de rendkívül fontos, hogy mindig jó méretet viselj! Két nagyon elrettentő példát tudok felhozni: az egyik a női melltartó-méret, a másik pedig a férfi zakó mérete…az előbbi valahogy mindig túl kicsi, az utóbbi valahogy mindig túl nagy …
 7. Kerüld a párszáz forintos, olcsó ékszereket! Nincs annál kiábrándítóbb, amikor ilyesmivel rontják el az összhatást. Jómagam nem is tudom viselni a bizsut, a bőröm egyszerűen nem bírja. Épp ezért megéri befektetni pár klasszikusabb darabba ( színtípustól függően arany, vagy ezüst színben) illetve egy elegáns gyöngysorba, ami még a legegyszerűbb fekete ruhát is feldobja. Ne feledjétek, a kevesebb mindig több! Ha ennek ellenére mindig a legújabb kiegészítőkre vágysz, azt javaslom, hogy a fast fashion márkák kínai termékei helyett nézz ki inkább designervásárokba (például WAMP) ahol trendi, de mégis egyedi, tervezői és jó minőségű ékszereket gyűjthetsz be egy-egy szezonra. Én imádom!
 8. A harsány neon színek minden nyári szezonban „menőnek” számítanak, én azonban azt mondom, hogy szimplán sok…túl sok!
 9. Ha már a tiltólistánál tartunk: csak óvatosan az állatmintával…

Angéla

Címkék

Írjon hozzászólást vagy válaszoljon kommentre

 1. Szabó Edit szerint:

  Egyet értek az állatmintával abban az esetben, ha túl nagy felületen és túl közel van az archoz.
  Imádom az ocelot mintás balerina cipőket. Csak ennyi, nem több. Farmer fehér felsővel, vagy tiszta fekete, sötétbarna szettel.
  A sötét ősz típusba tartozom, így remélem passzol a színeimhez.

  • angelaragany szerint:

   Szia Edit! Igen, az, amit írsz úgy nagyon rendben van 🙂 Az állatmintával főként akkor van baj, ha nagy és oda nem illő felületen viselik. Valóban, egy diszkrét balerina vagy egy szép stiletto nagyon stílusos tud lenni. A kevesebb itt is több szabály mindenkor igaz! Üdv, angéla

 2. Kozma Marianna szerint:

  Az àllatmintàval egyetértek. Valahogy mindig rémesen erôltetettnek és közönségesnek éreztem.

  A bizsuk viszont nagyon ütôsek tudnak lenni, ha valaki jó ízléssel vàlasztja meg az aktuàlis outfitjéhez. Inkàbb egyedivé tesz. Én unnàm mindig ugyanazt a hàrmat viselni.