Hogyan sminkelj, ha ősz típus vagy?

Elérkeztünk a sminkes posztok közül ebben a sorozatban az utolsóhoz, az ősz típusok számára ideális színeket bemutató bejegyzéshez.

Ez a poszt hazánkban -közvetlenül- kevesekhez szól, ami az „így csináld” részét illeti. Miért? Mert a modellünkhöz, Nikihez hasonló színtípus a legritkább nálunk. Ehhez képest szinte mindenhol azt olvashatjuk, hogy egy kis természetes földszín, finom barnák, arany árnyalatok, bronzok, szép nude rúzs mindenkinek szuper könnyed sminket jelent. Sajnos nem, nagyon nem, ezt első körben saját magamon tapasztaltam (mint sok minden mást is, ezért is érzem át mindenkinek az ehhez hasonló nehézségeit), az erről készült posztot ITT olvashatod. Azt hiszem, aki megnézi a rólam készült két kép közötti különbséget, nem lesz több kérdése a témával kapcsolatban. Ehhez csak még egy gondolat: ha sminkes kezei közé kerülök, olyan szakemberhez, aki akkor lát először, az esetek 95%-ban a bronzokhoz, aranyló tónusokhoz nyúl, és nekem kell szólnom, hogy milyen színeket szeretnék az arcomon látni, mi az ami előnyös. Ez viszont kicsit elgondolkodtató…

Pedig a dolog roppant egyszerű: ami jól áll neked az arcod közelében viselve, az jól fog állni az arcodon is, sminkszínként. Ezért is hangsúlyozom minden fórumon, hogy a színtípus-meghatározás tulajdonképpen egy „csomag”: megtudod milyen színekben vagy a legszebb, milyen hajszín az ideális számodra; és milyen színeket használj sminkeléshez. Mert ez a három dolog nagyon szorosan összefügg.

No de vissza Nikihez: Ő az, akihez sokan szeretnének hasonlítani, hiszen mesésen állnak rajta a földszínek, a khaki, az olíva, a nude, a homokszín, a neutrális meleg lágy színek. Niki a lágy ősz típus, más néven az ősz-nyár típusba tartozik.  Eddig rajta kívül azt hiszen még 4-5 hölgy lehetett, akinek hasonló színei vannak, a mintegy 600-700-ból, akik már jártak nálam színtanácsadáson…ez az arány szintén elgondolkodtató. (Az ősz típusból nálunk a leggyakrabban előforduló altípus az ősz-tavasz).

Mivel a nyár típus mellett az ősz a másik lágy típus, ez azt jelenti, hogy az őszöknek is minden „sok”, ami fekete (sminkben is), karakteres, erős, vagy élénk és hideg árnyalat. Ezt igyekeztünk szemléltetni az első képen. Niki szabályosan rosszul érezte magát az erőteljes sminktől, ami finom és törékeny vonásait egyértelműen agyonnyomta.

Niki rossz sminkszínekben: sok neki a fekete, és az élénk fuksziaszín is.

Ehhez képest csodaszép rajta sminkben minden olyan szín, ami egyébként is jól áll neki, vagyis az ősz típusok azok, akiknek igazán jók a nude paletták, a bronzosítók (pirosító helyett használva, a járomcsonton!), az aranyló tónusok minden mennyiségben. Ezek a színek Nikin is olyannyira természetesnek hatnak, hogy szinte észrevétlenül emelik ki a szépségét. Ha valaki J.Lo sminkjeit tanulmányozza ilyen szemmel, láthatja, hogy szinte kizárólag arany színekkel sminkelik- hiszen számára ez a gyönyörű, viszont azt már sokan „elfelejtik” amikor az övéhez hasonló sminket készítenek, hogy a természetes adottságai messze állnak az énekesnő színeihez képest.

Niki frissebb, üdébb természetesebb és mosolygósabb is a számára ideális színekkel

A két képet összevágtam, hogy szemléletesebb legyen a különbség

Ha neked is vannak még kérdéseid akár a színeiddel, akár a számodra ideális sminkszínek használatával kapcsolatban, gyere el egyéni színtanácsadásra vagy egy SZÍN/STÍLUS/SMINK workshopra, ahol garantáltan választ kapsz arra, milyen színekben vagy a legszebb. Jelentkezni az alábbi linken tudsz:

JELENTKEZÉS WORKSHOPRA

Hálás köszönet a közreműködésért Nemes Zitának (smink), Weidinger Zsófinak (fotó) és Nagyörs Nikinek, aki vállalta, hogy modellünk lesz erre a projektre.

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube