Hogyan válassz tökéletes farmert?

Farmerre mindig szükség van. A farmer volt, van és lesz, pont.

Azt gondolom a farmer azon ruhadarabok egyike, amin nem érdemes spórolni, egy jó minőségű, tartós, márkás darab hosszú évekig megbízható társad lesz. Nekem van olyan nadrágom, ami több, mint 5 éves, és még mindig imádom, megéri hát körültekintően választani, és sok-sok szempontot figyelembe venni, hogy megtaláld a tökéleteset. Mert igenis létezik, én tudom.

Azt gondolom egy klasszikus, sötét, koptatás nélküli darab nem hiányozhat egy igényes nő ruhatárából. Viselheted sportosan is, de például egy szép blúzzal, blézerrel és magassarkúval irodába, vagy alkalomra is tökéletes. Egy erősen koptatott vagy szaggatott fazon már kevésbé univerzális.

Apropó koptatás! Ha van kényes terület, amit nem szeretnél hangsúlyozni – picit nagyobb popsi, vagy szélesebb comb, csípő- figyelj arra, hogy a kérdéses területen ne legyen koptatva, szaggatva a nadrág! Optikailag rengeteget szélesít rajtad, ha pl. csak a comb területén világosabb a farmer, a lábszáron viszont nem. Ha vastagabb vagy, akkor mindenképp csak a koptatás nélküli, klasszikus sötét farmert javaslom, mely sokat slankít. Nagyjából ugyanez igaz bármilyen díszítésre, rátétre, plusz zsebre, mintára: volument növelnek.

Másik nagyon fontos kérdés: a farzseb elhelyezkedése, mérete és alakja. A zseb sokat tud segíteni (vagy rontani) azon, hogy tökéletes popsid legyen a nadrágban. A legideálisabb a popsi közepére varrt ötszög alakú, díszítés nélküli zseb. Ha túlságosan lentre varrják, rövidíti a lábakat. Alacsonyabb lányok- tapasztalatból beszélek- ezért figyeljenek különösen a nadrág hosszára- ezért nem jó, ha olyan nadrágot veszel, ami hosszú és te levágatod, mert így a farzseb is automatikusan lentebb kerül. Van néhány márka, amely készít kifejezetten rövidebb hosszal nadrágot, érdemes utánajárni. Ha pedig a zsebek túlságosan közel ülnek az oldalvarráshoz, akkor optikailag széthúzzák, azaz szélesítik a csípőt. Tudd, hogy bármilyen plusz díszítés a zseben növeli a popsidat.

A legjobb, ha elcipelsz magaddal valakit farmert vásárolni, de olyan ember legyen, akiben megbízol, illetve szükség esetén tud képet csinálni rólad, így láthatod hogyan festesz a nadrágban hátulról :).

 

washed-jeans-stack-ba914286bd29f71f44a879705faefd3e

Nézzük meg testalkat-típusok szerint kinek mire érdemes még odafigyelnie:

Homokóra alkat:

A férfiszem számára legideálisabbnak tartott testalkat, mindig érdemes hangsúlyozni és megmutatni a derék-csípő szép ívét. Sokféle fazont választhatsz (skinny, supeskinny, straight, bootcut), csak arra ügyelj, hogy megmaradjanak az arányaid.

Körte alkat:

Mivel Benneteket is általában szép homokóra formával áldott meg az ég, azzal, hogy kicsivel szélesebb a csípő (combok), illetve nagyobb a fenék, így nektek mindenképp magasabb derekú farmer viselése ajánlott, hiszen így gyönyörűen megmutathatod vékony derekadat. A bootcut fazon számodra ideális választás, hiszen térd alatt enyhén bővül, ami ellensúlyozza az erősebb csípőt. Amennyiben hosszú törzsed van- és ezáltal nyilvánvalóan rövidebb lábad- a csípőfazonú nadrágokat sajnos nem neked találták ki, már csak azért sem, mert esetedben a csípő a test legszélesebb pontja, így nem jó, ha pont ott vágjuk el optikailag.

Alma alkat:

Az alma alkatú hölgyeknek általában vékony lábuk van, illetve gyakran lapos fenekük, viszont erősek pocakban, derékban. Nálad a törzs nyújtása lenne fontos, illetve hangsúlyozni szép vékony és formas lábaidat. Maximum közepes derékmagassággal, vagy csípőnadrággal érdemes próbálkozni. A legelőnyösebb számodra a teljesen egyenes, azaz a straight fazon. Választhatsz skinny nadrágot is, de semmiképp se legyen superskinny!

Fordított háromszög alkat:

Általában fiúsan keskeny csípő és derék jellemzi ezt a típust, erősebb, szélesebb háttal, illetve vállal. Amennyiben optikailag korrigálni szeretnél, úgy a csípőrészt kell hangsúlyossá tenned, akár díszítéssel, akár egy elöl haránt-irányban elhelyezett vagy rávarrt zsebbel. A díszített vagy mintás farzsebet is neked találták ki.

Egyenes vagy fiús alkat:

A fiús testalkat legfőbb jellemzője, hogy kevéssé definiált a derék-csípő vonala, kvázi egyenes az egész test. Keskeny a csípő, lapos a fenék, illetve picik a mellek. Tulajdonképpen bármilyen fazont viselhettek. Csípőfazon vagy közepes derékmagasság az ideális, a magas derék azért nem ajánlott, mert ugye nincsen mit hangsúlyozni. Mehetnek a díszített, zsebes, rávarrt zsebes darabok, hiszen ezek mind-mind volument adnak a popsinak és a csípőtájéknak. A legcsinosabb azonban egy jól szabott skinny lehet.

Ha úgy érzed, mindezek ellenére sem boldogulsz, hívj és segítek! 😉

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube