Koncentrálj arra, ami szép!

Tanácsadásaim során gyakran látom, hogy sajnos sok nő nem ápolja a legbékésebb viszonyt a saját testével. Itt rövid, ott vastag, itt lapos, ott göröngyös…a legtöbben úgy nőttünk fel, hogy ami szép és jó körülöttünk, azt természetesnek vesszük, ami pedig nem, hát azt nem fogadjuk el.

Ugyanakkor az, hogy valami szép, jó, vékony, vastag, kicsi vagy épp nagy – mind-mind relatív. Attól függ ki szerint és mihez képest. Nincs olyan, hogy univerzális szép…hogy mit milyennek látunk, abban nagymértékben befolyásol bennünket a felénk áramló információk összessége, a minket érő impulzusok, amiből, lássuk be, egyre több és több van. Mindenki azt az illúziót próbálja eladni, hogy csak akkor vagy jó, ha „tökéletes” vagy… Hmmmm…jól van ez így???

Szóval ott tartunk, hogy kritikusan szemléled a tested, annak minden porcikáját könyörtelen nagyítóval vizsgálgatod, miközben konstatálod, hogy messze áll a tökéletestől. Szapulod ott, ahol hibát vélsz felfedezni, ahol túl kerek, túl lapos, túl sok, túl kevés…

Egy idő után azon kapod magad, hogy neheztelsz a testedre, kritizálod és bántod. Ez a negatív energia viszont nem szülhet jót. Mi lenne, ha megpróbálnál szeretettel fordulni saját magad felé, és arra koncentrálni, ami szép?!

9f669ded98af82f6b1eafec17620c39f

Tudtad, hogy a bőröd minden hónapban megújul? A májad hathetente (éljen a vörösbor! 😉 ), a csontjaid pedig háromhavonta? Ha valahol el is törik, AZONNAL elkezdi a test gyógyítani önmagát. Szóval érdemes mostantól szeretettel és elfogadással tekinteni a testedre, mint partnerre, aki mindig veled van, és meglátod, meg fogja hálálni a gondoskodást.

Egyél jót és jól, tudd, hogy mire van szüksége a testednek. Én például elmentem egy táplálkozási típus-mérésre, ami akkor elég nagy meglepetéseket okozott, azóta viszont sokkal tudatosabban választom meg, mit eszek, mi táplál és energetizál engem igazán.  Sportolj rendszeresen és végezz olyan mozgásformát, ami örömet okoz…addig keresd amíg meg nem találod! Hidd el, létezik! Hozd ki magadból a maximumot! Mindannyian mások vagyunk, van, akit a futás, van, akit a jóga kapcsol ki. Írd össze mi az, amit szeretsz magadon, mi az, amit szépnek látsz és ezekre fókuszálj, ezeket hangsúlyozd, mutasd is meg! Dönts úgy, hogy mostantól csakis a szépségre figyelsz! Mind önmagadban, mind a világban. Ha ez sikerül, egész más szemmel fogod tudni szemlélni az életedet.

Hisz semmi sem öltöztet jobban, mint az önbizalom 🙂

@colourmystyleblog

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube