Milyen a tavasz típus sminkje?

Ha színtípusokról beszélünk és ideális színekről, elengedhetetlen beszélnünk az ideális sminkszínekről is, hiszen ez a két dolog szervesen összefügg. Ha tudod milyen színtípusba tartozol, azt is tudni fogod milyen színeket használj sminkeléshez. Szoktam mondani, hogy az a szín, ami jól áll az arcod közelében, jól áll sminkben is az arcon, és ennek ez ellenkezője is igaz. Ilyen egyszerű az egész.

Még januárban készítettünk el nekem- illetve inkább rajtam – a rossz smink-jó smink posztot, amit ITT tudtok megnézni. Érdemes és tanulságos rápillantani, én valahányszor újranézem vagy mutatom a képeket, újra és újra megdöbbenek, milyen károkat tud okozni egy rossz színekkel elkészített smink. A második típus, ahol a sminkeket teszteltük, a nyár típus volt, ezt a posztot ITT találjátok meg. Most pedig elemezzük kicsit tavasz típus sminkjét!

Kinga még tavaly járt nálam egy kiscsoportos szín-és stílus workshopon, ahol hamar kiderült, hogy ő a tavaszok egyik (nálunk Magyarországon legalábbis) legritkább alcsoportjába tartozik, a tavasz-nyári színek a legideálisabbak számára. Csupa frissesség, az ébredő természet meleg, üde és nagyon világos színei-menták, barackok, finom korallok, zöldalma, kivi és bézs- némi áthajlás azonban mutatkozik a nyár típus irányába. Éppen ezért, ezek azok a színek, amelyek sminkben is a legszebbek a számára. Ezzel ellentétben a legrosszabb és legelőnytelenebb árnyalatok: a jeges- kékes- szürkék, illetve a hideg pink, ezek mind fakóvá és hideggé, rideggé teszik az arcot. No és persze Kinga esetében is lehetett volna az őszi bronzokkal, terrakottákkal, barnákkal és bordókkal próbálkozni, de mivel az előző két posztban ezt már kimaxoltuk, így szerettem volna más típusú rossz sminket is mutatni egy tavasz típusnak. Vagyis voilá, ez az amit ne:

 

A jeges, hűvös árnyalatok fakóvá teszik Kinga szép barackos színeit és az aranyszőke hajával is diszharmonikusak

Az üde barackok, narancsok, korallok és a pezsgő árnyalatai viszont tökéletesen harmonizálnak Kinga színeivel, kiemelve meleg tónusait: bőrét, haj- és csodaszép zöld szemszínét

Összevágtam a két képet: azt hiszem az eredmény önmagáért beszél.

Ha szeretnéd tudni milyen színekkel érdemes sminkelned, hogy a leggyönyörűbb lehess, várunk szeretettel egy Szín-stílus és smink WORKSHOPRA, melyre jelentkezni az alábbi linken tudsz:

JELENTKEZÉS WORKSHOPRA

 

Köszönöm az együttműködést és a segítséget elsősorban Nemes Zitának a sminkekért, Weidinger Zsófinak a szép fotókért, valamint Sipeki Kingának, aki vállalta, hogy a modellünk lesz erre a projektre.

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube