Milyen (lett volna) a jó Golden Globe smink?

A Golden Globe díjátadó óta szinte mindenki megmutatta már, melyik volt a kedvenc ruhája, és megtudtuk azt is, hogy a sárga idén Hollywoodban nagyon trendi szín lesz. A sminkekről is olvastam egy elemző cikket, és ez adta az ötletet, hogy kicsit kritikusabb, színtípus szempontjából történő elemzésre vállalkozzak én is.

Előre bocsájtom, sminkes nem vagyok, de azt biztosan tudom, hogy kinek milyen színekkel kellene sminkelnie ahhoz hogy a legszebb, legüdébb legyen, nem véletlenül beszélünk színtípus-tanácsadás során is az ideális sminkszínekről, és nézzük át a neszeszert is. No de nézzük is, melyik sztárnak milyen lett volna egy előnyösebb smink!

 

Anna Kendrick- Ő volt az egyetlen, akiről nagyon hosszas keresgélés után találtam csak olyan képet, amelyen rendben van a hajszíne, a sminkje és a ruhája is. Ránézésre nyár-tél típusnak tűnik számomra, de gyakorlatilag az összes, inspirációs oldalakon róla fellelhető fotón rendre fals színekbe öltöztetik és a hajszíne is általában rezes tónusban tündököl, ami a lehető legrosszabb választás a kékes-rózsaszínes porcelán bőréhez. A bal oldali képen nekem a túl világos alapozással és a leginkább a rúzs színével van gondom, Anna finom tónusaihoz túl erős és túl sötét is. Sokkal üdébb összhatást látok a jobb oldali képen, ahol a bőrtónusa is életteli és mindezt szépen kiemeli a színtípusához illő rózsás pirosító és halvány rózsaszín rúzs.

 

Olivia Culpo- A fantasztikusan gyönyörű amerikai szépségkirálynő nagy valószínűség szerint ősz-tél típus lehet, mindenesetre a déli, latinos vonal biztosítva van itáliai ősei által. A mostani Golden Globe-on készült róla a bal oldali fotó, ami finoman szólva is sok(k). Az ősz típus sminkje és ruhája sem lehet túl harsány vagy tolakodó, ezen a képen pedig túl erősre sminkelték a szemét is és az ajkait is. Hálistennek a szépségkirálynőről bőven találtam olyan fotót, amikor egy szemhangsúlyos smink esetén ajkaira már csak egy lágy nude árnyalatot tesz. Számára pedig ez az ideális.

 

Sarah Jessica Parker- A színésznő valószínűleg nyár-tavasz vagy nyár-ősz típus lehet, a lényeg, hogy számára ami a szemsminket illeti a grafitos-acélos árnyalatok az igaziak, míg az ajkakra egy leheletnyi rózsaszín szájfény vagy rúzs az ideális. A színhasználattal alapvetően nincs is probléma, hiszen ha bárki rákeres SJP vörösszőnyeges fotóira, ilyen sminkben látja őt, ami nyilván nem véletlen. Itt inkább a szemfestési technikával van gond, mégpedig az, hogy nagyon erősen készítik számára a füstös szemet, ami a közel ülő pici szemeinek nem a legjobb. A jobb oldali képen finomabb kiadásban látható a smokey eye és azt hiszem látványos a különbség.

 

Priyanka Chopra-Az indiai származású színésznő minden bizonnyal ősz típusba tartozik, így az észrevételeim hozzávetőlegesen ugyanazok az ő sminkje esetén is, mint amit Olivia Culponál láthattunk. A bal oldali képen a sminkje egyszerűen túl sok, túl erős, túl harsány, mind a szemek mind az ajkak esetében. Sokkal természetesebb és szebb az összhatás a jobb oldali képen, amikoris a rúzs színe egy jóval finomabb, mályvásabb árnyalat a hangsúlyos szemsminkje mellé.

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube