Mit csinálnak jól a francia nők?

Viszonylag kevés nő szájából hallom azt, hogy tökéletesen elégedett önmagával, a testével és úgy boldog, ahogy van. Vallom és látom, hogy a szépség és az önbizalom belülről jön, pontosan azt sugárzod ki, amit önmagadról gondolsz, ahová és amilyennek értékeled magad. Akik jártak már nálam akár workshopon, akár egyéni tanácsadáson, tudják, mindig megkérdezem, hogy ki mit szeret magán leginkább, mi a kedvenc testrésze, mit tart igazán szépnek. A válaszokból kiderül: kevesen látják önmagukat harmonikusnak. Én a magam eszközeivel a lélekkel, a belsővel való foglalkozásra is nagy hangsúlyt fektetek, hiszen csak akkor lesz a megjelenésünk is kerek egész.

Aki jobban ismer tudja, és talán már említettem korábban egy bejegyzésben is, hogy elég sok időt töltöttem Franciaországban, első körben 18 évesen mentem ki Párizsba hosszabb időre, aztán még több alkalommal volt szerencsém; így számomra szerelem minden, ami francia. Imádják az életet, és mindent, ami jó benne: a szerelmet, az ételeket, a borokat, a barátokat, a szórakozást. Tanítani kellene ezt az életszemléletet. Ami pedig még ezeknél is jobban megmaradt bennem az az, hogy milyen természetesen gyönyörűek a francia nők. Paradox módon én idősebb korban még szebbnek és magabiztosabbnak látom őket, mint fiatalon. Mi lehet a titok, mit csinálnak olyan jól? Összeszedtem pár dolgot, ami egyrészt saját tapasztalat, másrészt pedig Tőletek kapott kis plusz, ami sokunk számára inspirálóan hathat.

 

 

  • A jelszó náluk a természetesség. Ha jobban belegondolunk, minden, ami mű, az tulajdonképpen önbizalom-pótlék. Egy finom smink, szépen beszárított frizura és kényelmes darabok, mi kell ennél több? Ha te elhiszed és tudod magadról, hogy csinos vagy, nincs szükség semmi másra.
  • A pozitív gondolkodás, a nevetés, a jókedv, mind hatékony antioxidáns, ami – mint tudjuk  – remekül karban tud tartani minket.
  • Az étkezésre mindig nagyon odafigyelnek: saláta gyakorlatilag minden fogás mellett van. Nem a mennyiségre, hanem a minőségre mennek. Gyakran esznek órákon át, csipegetnek, közben egy-egy pohár bor is gyakran lecsúszik. Hétvégén már az ebédhez is! 😉 Pontosan ezek miatt túlsúlyos francia nőt nemigen láttam még. Ha van kedvetek, olvassátok el Mireille Giuliano A francia nők nem híznak című könyvét, nagyon sok megszívlelendő tanács van benne, én imádtam! Mireille olyan stílusban ír, hogy két nap alatt végeztem a könyvvel.
  • A francia nők egész életükben nagyon aktív életmódot folytatnak. Sokszor sétálnak, lift helyett lépcsőznek, ha jobban belegondolunk sok kicsi sokra megy, és minden apróság számít. Örülök is, hogy nincs lift a házban, ahová nemrég költöztünk! 🙂
  • Szinte mindent megengednek maguknak, a kulcsszó itt is a mértéken van. Jöhetnek az isteni sütik, a baguette, a croissant, vagy a pain au chocolat…lássuk be, egyik sem túl alakbarát, de ez mégsem látszik meg rajtuk!
  • Letisztult, minőségi és egyszerű darabokat viselnek. Párizsban eszméltem rá 18 évesen, hogy milyen nőies is tud lenni például egy loafer vagy egy mokaszin, csak tudni kell viselni. Chino nadrág, egy szimpla blúz- blézer kombináció, amit nem kell mindenáron a tűsaroknak kísérnie. Vagy a másik: jól szabott és sikkes egyberuhákat viselnek, ami jóval nőiesebb és praktikusabb választás, mint a blúz-szoknya variáció.
  • Azt vallják, hogy bármilyen korban viselhetünk olyan darabokat, amelyek jól állnak. Én is gyakran kapom a hasonló kérdéseket: Én még ezt felvehetem, ezt még nekem szabad? Miért ne lenne az? Ha jól érzed benne magad és tudod viselni, hát hajrá! Ne engedd, hogy mások véleménye fontosabb legyen, mint a sajátod!
  • Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, tisztelik és elfogadják magukat, és mernek önmaguk lenni. Szakíts időt magadra és csinálj olyan dolgokat, amiktől jól érzed magad!

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

TikTok