Nálunk a leggyakoribb: a Tél típus

Elérkeztünk annak az évszaktípusnak a bemutatásához, amelyik a leggyakrabban fordul elő kis hazánkban (is)…meg Ázsiában, meg Afrikában…szóval szerte a nagyvilágban.

A tél típus jellemzői: hideg, élénk és sötét színek

A tél típust a feltűnő és kontrasztos ellentétek teszik különlegessé. A klasszikus tél típus jellemzői a fényesen ragyogó szem, a sötét hajszín és a világos bőr közötti erős kontraszt. A tél típusnál a kulcsszó a tisztaság, hiszen ez a típus a tompa, fakó és tört színekben jellegtelennek, sápadtnak, sőt, néha betegnek (vagy legalábbis kialvatlannak) látszik. Akár a Hófehérke, akár a mélyebb karakterű tél-ősz déli típus, az élénk, tiszta színek drámai, királynői megjelenést kölcsönöznek neki. Azok a színek, melyeket a többi típuson túl soknak, vagy harsánynak és erősnek látunk, a Tél típus megjelenését erősítik, adottságait kiemelik, hangsúlyozzák és felerősítik.

Hajszín: minden esetben hamvas tónusú barna, sötétbarna, fekete, szürkésfekete, vagy néha középbarna.

Szemszín:lehet szürkéskék, kékeszöld, sötétbarna, sokszor hideg tónusú, de ez nem kizárólagos. Gyakran megfigyelhető, hogy a szemfehérje hófehér és élesen elüt az írisz színétől.

Bőrszín: az arcszínt hűvös, kékes alaptónus jellemzi (porcelánfehér beige, vagy hidegbarna, olíva az arcbőr), éles kontrasztot adva a megjelenésnek.

Alcsoportjai:

  1. Tél-Nyár: Ő az igazi Hófehérke, akit a hideg, élénk színek tesznek sugárzóvá. Ide tartozik például Palvin Barbara, vagy Jennifer Connelly.

  1. Tél-Tavasz:  Még feltűnőbb és ragyogóbb kontrasztok jellemzik. Zooey Deschanel, Courtney Cox, vagy Alexis Bladel tartozik ide.

  1. Tél-Ősz: A mély, sötét, tiszta színek állnak ennek a típusnak a legjobban. Itt tudnám említeni Demi Moore-t, Monica Belucci-t vagy éppen Radics Gigit.

@colourmystyleblog

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube