Színek és formák- milyen számodra az ideális fürdőruha?

Nagyon sokan kértétek, hogy írjak az egyes testalkat típusoknak ideális fürdőruhákról, íme hát a bejegyzés. Igyekeztem a legfontosabbakat összefoglalni, de mivel számtalan testalkat és színtípus kombináció létezik, így a teljesség igénye nélkül a legtöbbeket érintő kérdésekre fókuszáltam. Nézzük!

Leginkább tél típusoknak javaslom ezeket a mix&match kombinációkat. Ugyanahhoz a felsőhöz máris 3 féle alsót tudsz párosítani az ízlésednek és az alakodnak megfelelően. A lehetőségek tárháza egyébként végtelen, vagyis csak a fantázia szab neki határt, én például a más-más anyagból készült darabokat is szeretem keverni, de ez persze ízlés dolga. Aki konzervatívabb ebben a tekintetben, maradjon az eredeti kombinációnál.

 

Ez a gyönyörű korall főként a tavasz típusokon mutat jól, és közöttük is azoknak, akik szeretik a kényelmes tartást és alátámasztást, ha a melltartóról van szó. A magasabban záródó formák a nagyobb mellekhez javasoltak, míg a nyakban megkötős verziók optikailag kisebbnek mutatják a hátat és a vállakat. Összességében tehát a felsőtestben (vagy törzsben) erősebb hölgyek fogják a hasonló darabokat szeretni. Ráadásul az alsó mintás díszítése a csípőt is szélesebbnek mutatja.

Homokóra-tél-tavaszImádom az egyrészes darabokat, szerintem rendkívül nőiesek, és jobban ápolnak és eltakarnak, ha arról van szó. Persze ha napimádó vagy és fontos, hogy egyenletesen barnulj, akkor meggondolandó, de adódhatnak olyan napok, amikor ehhez van kedved és már nem feltétlenül a napon sütkérezés a cél. Minél magasabban kivágott a csípőnél- szerintem mindenki emlékszik az ikonikus Baywatch tűzpiros dresszekre- annál inkább nyújtja a lábat. Ugyanúgy, minél több rátétet, díszítést találsz a mellrészen, annál inkább erősít azon a területen. A képen látható két darabot is tél és tavasz típusoknak javaslom leginkább. Apropó, azt tudtátok, hogy egészen az 1940-es évekig a nők kizárólag egyrészes fürdőruhát viselhettek, majd 1946-ban mutatta be két francia tervező a bikinit? Sőt, tovább megyek, az 1900-as évek legelején centivel mérték a strandokon a nők fürdődresszének hosszát.

Kismellűeknek

Jó tudni, hogy amennyiben a felsőrész erősen díszített, fodros, mintás, rojtos, húzott, ráncolt, stb. az mindig nagyobbnak láttatja a melleket. Tehát ha ez a cél, a képen szereplő darabok ideálisak lehetnek. Ha szeretnél kicsit játszani, megteheted, mindkét melltartóval szuperül mutat a sima fekete alsó is.

Atletikus típus

Atletikus típusok ha egyrészest választanának, ezek a sziluettek tökéletesek lehetnek számukra. A nyakba kötős formák a vállakat mutatják kisebbnek, míg a peplum a popsi-csipő részt erősíti nagyon. Erősebb combokkal vagy csípővel semmiképp se nyúlj ezekhez a darabokhoz. A jobb oldali színösszeállítás nyár és ősz típusokon tökéletesen mutat.

Homokóra_egyrészes

Személyes kedvencem ez az egyrészes, gyönyörű színei és nagyon különleges formája miatt. A színkombináció is egyedi, szinte valamennyi színtípuson jól mutathat (talán csak a nagyon lágy típusoknak lenne még ez is „erős”). Mivel azonban a fürdőruhákat jellemzően élénkebb színekkel  készítik, így ebben lehetséges, hogy kell kötni némi kompromisszumot.  Van benne élénkség és kontraszt is, de mégis a világos játékos színek dominálnak rajta. A mintázata mindenképp figyelmet érdemel, ugyanis a derék hangsúlyozása mellett még a minta irányaiban is homokóra alkatot „csinál”. A pántok opcionálisan levehetők.

magas derékA magas derekú bikinik a vintage stílust idézik, és egy ideje megint újra hódítanak.  Én idénre mindenképp tervezek beszerezni egyet, annak ellenére, hogy a párom szerint ez nagyibugyi…:D. Hogy megdönthessük ezt a véleményt, ezúton szeretném kérni azokat a férfiakat, akik végigolvasták ezt a posztot, hogy legyenek szívesek megírni az ŐSZINTE véleményüket a kérdéssel kapcsolatban ;).

Ez a forma igen keveseken mutat csak jól, bár nemrégiben olyan cikkre bukkantam, ahol azt írják ez a forma mindenkinek ideális…hát…ezt ezúttal erősen cáfolnám. Azt érdemes tudni, hogy minél alacsonyabb a sliccelése, annál inkább szélesíti a csípőt (csakúgy, mint az ún. franciabugyik), így körte alkatoknak egyáltalán nem javaslom. Legfeljebb egy olyat tudnék elképzelni, ami magasított derekú ugyan, de hozzá magasan kivágott a csípőnél is. Alma alkatoknak sem ideális, hiszen a pocakot még inkább hangsúlyozza és erősíti. Teltebb homokóráknak jó választás lehet, pláne, ha az alkathoz nagyobb mellek is párosulnak. Persze, mint sok minden más is, vékony és formás lányokon csodásan mutat és a megszokotthoz képest mindenképpen különlegesebb sziluettet ad.

***

 

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube