Színtípus – váltás?

A színtanácsadó képzésemen általam gyakran felhozott példa Dita von Teese esete. Ezt a bejegyzést is egy, a közelmúltban publikált Facebook poszt ihlette, mégpedig Ana de Armas színésznőről, aki a Sergio című film főhősnőjét, Carolinát szőkén formálja meg. A szerep kedvéért ugyanis a színésznő adottságait némiképp megváltoztatták- ez persze teljesen természetes jelenség a filmiparban. Innen vittem tovább a gondolatmenetet, miszerint mennyire könnyen kiszúrja a szemünk a disszonanciát. Sokan, sok esetben nem is feltétlenül tudják megmagyarázni, vagy nevén nevezni a dolgot, szimplán azt látjuk, hogy valami nem stimmel, valami mű, kilóg a lóláb, szóval egyszerűen nem harmonikus. Nos, nézzük akkor meg alaposabban a pin-up jeles képviselőjének, Dita von Teese művésznőnek a külsejét!

Ha beírod a keresőbe a nevét, jó eséllyel hasonló fotót találhatsz róla:

Ébenfekete haj, porcelán bőr, jeges tekintet, kontrasztos ruhaköltemények, csillogás, ragyogás, és ez elmaradhatatlan vörös rúzs. Kiköpött Hófehérke, gondolhatjuk teljesen jogosan- olyannyira, hogy még egy színtanácsadásról szóló könyv remek példája is lehetne.

De biztos, hogy ez a valóság?

Amikor Facebook posztokban, kvázi játékként, ismert emberek fotóit válogatom össze, ahol különböző haj-és sminkszínekkel láthatjuk őket, nos, ott is az a célom, hogy segítsek rávezetni Téged, hogyan ismerhető fel könnyen a harmónia. Az esetek legnagyobb százalékában egyértelműen látjátok, mi lehet a „megfejtés”. Ezt szándékosan írom így, hisz ez egy erős tipp, amit a fotók alapján mondhatunk…és mivel én a személyes tanácsadás, -és a kendőzés- híve vagyok, ezért biztosat mondani csak ennek megtörténte esetén tudnánk.

Szóval vissza a játékhoz: van még egy fontos momentum. Amikor valaki ismert emberről kérdeznek, általában azt csinálom, hogy a rákeresek az illető fiatalkori képeire, hogy jobban lássam milyenek a természetes adottságok.

Dita von Teese esetén az alábbi képeket találtam :

Hová tűnt az ébenfekete haj, a kontrasztok, tökéletesre fehérített arcbőr, és a vörös rúzs?

Úgy tűnik, Dita von Teese nagy átváltozó-művész, aki valószínűleg a showbiznisz oltárán áldozta fel eredeti- hozzáteszem, nagyon is harmonikus- adottságait, és tavasz típusból tél típussá avanzsált…Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy persze bármit lehet, kérdés, hogy mi akarunk -e minden áldott nap vakolatot rakni az arcunkra, kínosan ügyelni a lenövésünkre, és drasztikusan valami egészen mást mutatni, mint amik valójában vagyunk…Merthogy szívesen megnézném a művésznőt reggel, az ágyból kikelve, esetleg kis lenövéssel, smink nélkül…

A képek forrása: Google

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

YouTube