Találd meg a legideálisabb hajszínt!

Ha régóta követed a bejegyzéseimet, láthatod, hogy nagyon sokszor posztolok jó és rossz hajszínekről. Tulajdonképpen én is egy elrontott hajszínnek köszönhetem azt, hogy ma azzal foglalkozok, amit imádok! Így, ha jobban belegondolok hálás is vagyok annak a fodrásznak, aki annak idején vörösesbarna tónust varázsolt a fejemre…még ha akkor nem is esett jól…Hiszen mélyen hiszek abban, hogy semmi sem történik véletlenül 😉

A színtanácsadások során sajnos nagyon gyakran látom, hogy egy rossz hajszín (vagy ritkábban ugyan, de rosszul megválasztott sminkszínek) teljesen elrontja az egyébként harmonikus összképet. Ugyanis, ha nem a színtípusodnak megfelelően választasz hajszínt, akkor sokkal nagyobb eséllyel nem fogod egyedül megtalálni, hogy melyek is a Te színeid. Mondok egy gyakran előforduló példát: hideg típusú (tél vagy nyár) hölgy meleg tónusú, vörösesbarna hajszínnel. Logikusnak tűnhet a dolog, hogy ha Ő elmegy vásárolni, még véletlenül sem fogja magán szépnek látni az eredeti (vagy ahhoz közeli) hajszínével egyébként harmonizáló színeket, mert az eredetitől gyökeresen eltérő hajszínváltás ritka esetben marad szép az illető egyéb adottságaival (bőr és szemszín- amelyeken viszont biztosan nem tud változtatni). Mit gondolhat? Nagy valószínűséggel azt, hogy neki bizonyos színek nem állnak jól,  de az meg sem fordul a fejében, hogy netalán a festett hajszínével van gond- amit egyébként, megjegyzem, – nem tudatosan választott. Merthogy az eredetileg szürke..szürkés..jellegtelen…seszínű…semmilyen..vagyis egy jó kis meleg tónus vagy vörös biztosan megoldás lesz, meg egyébként is, szépen kiemeli a szeme színét. Hát sajnos nem. Hajszínt nem úgy választunk, hogy kiemelje a szemünk színét, ezt a szerepet bízzuk inkább egy jól megválasztott szemceruzára vagy szemhéjpúderra, erre hivatottak ugyanis. Szürkének és fénytelennek egyébként is csak a festett haj mellett látod a hajtövedet, hidd el, önmagában egyáltalán nem az!

11215729_936315319794948_2374250605989224773_n

Melyik képen harmonikusabb Scarlett Johansson?

Színtanácsadás során az első és legfontosabb különbségtétel az, hogy hideg vagy meleg színtípusba tartozol-e. Ez ugyanis alapjaiban meghatározza  – az iménti példánál maradva – azt, hogy a hideg  típusoknak biztosan nem fog jól állni egy meleg tónusú vörös haj. (Azért is hangsúlyozom, hogy meleg tónusú, mert létezik hideg tónusú vörös is, például egy padlizsán, vagy kékes-lilás fekete, ami tél típusoknak jól állhat, az már más kérdés, hogy nem természetes árnyalatokról beszélünk. ) Hozhatnék nagyon sok hasonló példát, de a leggyakrabban azt látom, amikor hideg tónusú bőrszínhez arany-rezes árnyalatokat festenek, ami nagyon disszonáns végeredményt ad. Sajnos nagyon kevés a hozzáértő fodrász, aki ilyen szemmel (is) nézne egy vendéget, amíg pedig ez így van, addig neked kell biztosan tudnod mi a mozgástered a hajfestésben.

A bőrszín tónusa a pigmentektől függ, melyek a haj színéért is felelősek. Attól függően lesz bőrünk hideg vagy meleg tónusú, hogy a hideg, vagy a meleg van-e túlsúlyban. Ezért nem javasolt hideg színtípusoknak meleg tónusú hajszín, és fordítva. Az ideális hajszín mélységét pedig az határozza meg, hogy világos (nyár és tavasz) vagy sötét (ősz és tél) típusba tartozol-e. Ha kétségeid vannak afelől, hogy milyen számodra a legideálisabb hajszín, a színtanácsadáson biztosan kiderül.

***

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

TikTok