Te tudod melyik színtípusba tartozol?

Ebben a bejegyzésben elmesélem, hogy én mikor és hogyan találkoztam a színtípus besorolás elméletével. Egyszer szőke voltam, egyszer barna, aki ismer régóta, az jól tudja ezt…

Jópár éve történt, hogy egy fodrásztól – akihez akkor mentem először, és azt hiszem utoljára is- azt kértem, hogy fessen nekem egy szép barna árnyalatot. Azt viszont nem mondtam neki, hogy milyen tónusú legyen az az árnyalat (értsd hideg, vagy meleg), csak a szín mélységét beszéltük meg. El is készült a frizura, de valahogy nem tudtam megbékélni vele. Maga a szín csodaszép volt, csak nem nekem. Sminkkel még csak-csak elment, de anélkül…azt éreztem valami nagyon nem stimmel, mármint ami az összhatást illeti a bőröm tónusával, és a a természetes adottságaimmal…..akkor kezdtem el kutakodni, utána akartam járni, hogy mi lehet a disszonancia oka, amit láttam ugyan, de nem tudtam mégsem megfogalmazni. A jó öreg Google ugye a barátunk, és hosszas utánaolvasás után magamtól rájöttem, hogy mi is volt a probléma. Nos, az, hogy én hideg színtípusba tartozom: eredetileg világos hamvas barna (én inkább sokszor szürkésnek látom) a hajam, kékes-rózsás árnyalatú a bőröm; ehhez pedig a fodrász festett nekem egy meleg tónusú, gesztenyebarna árnyalatot…tehát nem önmagával a barna színnel volt a gond, hanem annak árnyalatával. Ugyanis a meleg tónusú hajszíntől rendkívüli módon sápadtnak, furcsának fényűnek láttam az arcomat.

A kis intermezzo után a lényegre is térek: a természet mindannyiunkat szép összhanggal rakott össze. És ez az, amiben durván beleavatkozni nem érdemes, mert ilyenkor „sárgulunk” vagy „szürkülünk” be…Vagyis, a természetes hajszínünk, bőrszínünk és szemszínünk alapján 4 nagy csoportba, úgynevezett évszaktípusba vagyok besorolhatóak. Ezt a 4 csoportot még tovább lehet bontani, így némi finomhangolás után összesen 12 altípust kapunk. De foglalkozzunk első körben csak a 4 típussal: ezek a tavasz, nyár, ősz és a tél elnevezést kapták; a tavasz és az ősz meleg típusok, míg a nyár és a tél hidegek. A színek világossága szerint a két világos típus a tavasz és a nyár, a két sötét pedig az ősz és a tél.

Összefoglalva tehát:

A tavasz típus világos színtípus, élénk, meleg színekkel, színpalettája :

 

A nyár típus világos színtípus, de hideg, és tört színekkel, színpalettája:

 

Az ősz típus sötét színtípus, tört, meleg színekkel, színpalettája:

 

Végül a tél típus sötét színtípus, élénk, hideg színekkel, színpalettája:

 

Azt, hogy a megjelenésünk alapján melyik típusba tartozunk színkendők segítségével tudjuk megállapítani. A besorolás nemcsak a hajfestés miatt fontos, hanem amiatt is, mert kapunk ezáltal egy útmutatót arról, hogy milyen színeket érdemes az arcunk közelében viselni.  Biztosan megfigyelted már Te is magadon, hogy egy bizonyos ruhát viselve jóval több bókot kaptál, néha pedig alig vártad, hogy hazaérj, mert nem érezted jól magad a bőrödben. Nos, elárulom, ez azért van, mert ha jól kiválasztott színeket viselünk az arcunk ragyog, életre kel, szemünk csillog, megjelenésünk összességében üdévé és kiegyensúlyozottá válik. Ha viszont nem a színtípusodnak megfelelő színeket viseled, akkor az arcod besárgul, beszürkül, karikásak lesznek a szemeid, és még a nem létező bőrhibáid is megjelennek…Ha szeretnéd Te is tudni melyek azok a színek, színtónusok, melyeket viselve gyönyörű leszel, várlak szeretettel egy színtanácsadásra!

Az egyes évszaktípusokat részletesen is bemutatom majd egy-egy bejegyzés keretein belül.

Ha úgy érzed, Neked is tudunk segíteni, várunk szeretettel!
E-mail: info@colourmystyle.hu
Telefon:
Angéla +36-30-597-9988
Évi +36-30-880-0320

Legutolsó bejegyzések

Szolgáltatások

Facebook

Instagram

TikTok